#
115
0
115

Turisme

Torre d'En Besora celebrarà Sant Antoni el 27 de gener

Torre d'En Besora té previst celebrar Sant Antoni el 27 de gener. La comissió de festes i els majorals col•laboraran en l'organització dels actes. El dia 27 està prevista la celebració de la missa dels cinquens. A la vesprada s'empaperarà la "coqueta". A la nit arribaran els actes principals amb la benedicció dels animals i "coqueta", la desfilada pels carrers de la localitat en processó, el repartiment del dolç tradicional i finalment el Ball Pla.
 

Sant Antoni ja es viu a la Torre d’En Besora

La Torre d'en Besora va iniciar el dissabte passat els preparatius de la festa de Sant Antoni. Els quintos van ser els encarregats d'organitzar la Rossegada de troncs fins al poble. La jornada va començar amb un esmorzar popular al que va seguir l'eixida a la muntanya Espaneguera per a arreplegar la llenya i arrossegar-la fins al poble, on romandrà fins al cap de setmana de Sant Antoni. 

Torre d'En Besora millora l'entorn del seu nucli històric

L'Ajuntament de la Torre d'en Besora està millorant l'entorn de la torre i el seu nucli històric. Amb un pressupost de 24.000 euros el consistori està senyalitzant aquesta part de la localitat mitjançant uns panells en els quals es reflecteix la història de la Torre d'en Besora. Així mateix, en el casc històric se senyalitzarà la ubicació de la torre per a que els visitants puguen accedir amb més facilitat. 

La Torre d'en Besora inicia els preparatius de Sant Antoni

La Torre d'en Besora inicia demà dissabte els preparatius de la festa de Sant Antoni. Els quintos seran els encarregats d'organitzar la Rossegada de troncs fins al poble. La jornada s'iniciarà amb un esmorzar popular al que seguirà l'eixida a la muntanya Espaneguera per a arreplegar la llenya i arrossegar-la fins al poble, on romandrà fins al cap de setmana de Sant Antoni. 

A la nit arribarà el sopar popular amb creïlles sardines rostides. Quan finalitze el sopar tindrà lloc la tradicional 'Patacada' en la qual es llancen les creïlles sobrants. 

Etiquetes