Ajuntament de la Torre d'En Besora

Dimecres, Abril 16, 2014 - 17:30
Ruta dels molins

Eixint del poble, es contínua per un senda fins a arribar al Molí Colomer, junt al riu Molinell. Des d'ací es continua direcció Culla i es troba amb el Molí Teresa, que data de l'any 1.775 i que encara conserva tota la maquinària d'eixos anys. Es tracta d'un molí fariner del tipus de pressió. Es prosseguix per mitjà d'una vegetació baixa, repleta de plantes aromàtiques i es comença a trobar amb alguna savina i ginebre. Seguint la senda es troba el Molí Molinet, que és un molí fariner de pressió que té la data d'origen de 1.772. És l'únic molí al marge dret del riu Molinell i conserva tota la seua maquinària original de l'època.

Es pot detindre en un preciós entorn, amb dos alzines enormes al marge esquerre del riu que inviten a descansar davall la seua frondosa ombra. En este trajecte del Molí Teresa al Molí Molinet es troba amb una muntanya davall acompanyat d'assetjats de pedra en sec amb una vegetació centenària de savines. Seguint el camí que es troba a mà dreta del llit del riu Molinell, es troba amb monumentals muntanyes de savines. El següent molí és el Molí Tafol. És l'últim molí fariner de pressió existent en el riu Molinell. Data del 1.770. Es troba en fase de restauració particular i conserva la maquinària des dels seus anys de funcionament. Presenta un detall singular, com és una premsa de vi amb el caragol de fusta en prefecte estat.

El recorregut es torç i comença una sobtada ascensió per a arribar a la finca on es conserva l'enorme "Carrasca de Culla", arbre mil·lenari tradicional de la zona. Des d'ací, es pot seguir cap a les mines de Culla i les de La Torre d'En Besora. Des de la Mina Esperanza es pot arribar al poble de Torre d'En Besora.

 

Punt d'inici ............................................... La Torre d'En Besora.

Altitud mínima ......................................... 571 m.

Altitud màxima ........................................ 837 m.

Punt d'arribada ....................................... La Torre d'En Besora.

Desnivell .................................................. 400 m.

Distància total ......................................... 17 km.

Temps total .............................................. 4 hores.

 

Pots descarregar-te la ruta per a GPS en wikiloc ací.

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

 

Site developed with Drupal